Klimt & Schiele – Eros and Psyche

1 t. 31 min.
Klimt & Schiele – Eros and Psyche
starten på 1900-tallet i Wien var en gullalder for kunst, litteratur og musikk. Dette påvirket Klimt og Schiele i stor grad.

I tiden etter første verdenskrig går en gullalder mot slutten i Wien, Europas hjerte. Det østerrisk-ungarske imperiet holder på å falle sammen. Den 31. oktober 1918 blir kunsteren Egon Schiele et av 20 millioner dødsofre for spanskesyken. Den 28 år gamle kunstneren ser døden i hvitøyet ved å male den. Noen måneder tidligere har han holdt vernissage for sin første fremgangsrike utstilling bestående av 19 oljemalerier og 29 tegninger. Utstillingen henter inspirasjon fra menneskets rastløshet og begjær.

Noen få måneder tidligere har Schieles lærer, Gustav Klimt dødd. På kort tid har man endret kunsten og grunnlagt en kunstgruppe ved navn Wiener Sezession.

Dokumentaren forteller om denne eksepsjonelle tiden i Wiens historie; en magisk era for kunst, littreatur og musikk der nye tanker oppstår, Freud gjør sine oppdagelser om menneskets psyke og kvinner begynner å kreve sin rett.

Filmen tar oss gjennom fem fantastisk utstillinger;
Wien 1900. Klimt – Moser – Gersti – Kokoschka (Leopold Museum)
Egon Schiele, The Jubilee Show (Leopold Museum)
Beyond Klimt, New Horizons in Central Europe (Belvedere Museum) og Stairway to Klimt.
Eye to Eye with Klimt & Nuda Veritas (Kunsthistorisches Museum)
… samt Klimts atelier, Staatsoper, Egon Schieles hjemmsted i Neulengbach og Klimts reisemål Ravenna og Neue Gallerie i New York.

Spilletid:
1 t. 31 min.