Ringenes herre: Ringens brorskap

Eventyr / Fantasy / Spenning 3 t. 12 år
Ringenes Herre: Ringens brorskap

Nå er den her snart! Resultatet av verdens største filmproduksjon skal vises for en hel verden! 19. desember braker det løs når Ringenes Herre har premiere over hele verden.

Tolkiens mesterverk "Ringenes Herre" blir nå til tre langfilmer; Ringens brorskap (The Fellowship of the Ring), To tårn (The Two Towers) og Atter en konge (The Return of the king). Regissøren for filmene er Peter Jackson.

Innspillingen av de tre filmene har foregått parallelt på New Zealand og har vært den største produksjonen i New Line Cinemas historie, med et estimert budsjett på 300 millioner dollar.

Tolkiens mytiske fortelling om det godes kamp mot det onde har solgt i mer enn 50 millioner eksemplarer over hele verden og blitt oversatt til 25 ulike språk.

I løpet av de siste 45 årene har filmteknologien vært under enorm utvikling, og først nå kan den benyttes til å sette bilder på Tolkiens fantasi. Det har blitt benyttet banebrytende spesialeffekter, og filmene kommer til å glede den gamle fansen og skaffe mange nye Tolkien-beundrere blant kinopublikum.

"Ringenes Herre" forteller om den unge hobbitten Frodo som arver en tilsynelatende uskyldig ring av sin fetter, Bilbo. Frodo oppdager at ringens opprinnelige skaper, den onde trollmannen Sauron, desperat leter etter ringen. For det er en ring med mange onde krefter som kan gjøre det mulig for Sauron å forhekse beboerne i Midgard.
Skal ringen miste sin kraft, må den kastes i Dommedags juv i Mordors land. Et utvalgt følge blir med hobbitten Frodo i spissen, og begir seg i vei på det store oppdraget, en vandring fylt av eventyr og utfordringer...

"Ringenes herre" har tidligere blitt filmatisert, men da animert. Dette er første gangen den blir spillefilm med mennesker som rollepersoner.

I rollene ser vi bl.a.
Elijah Wood - Frodo,
Sean Astin - Sam,
Ian Holm - Bilbo,
Sir Ian McKellen - Gandalf,
Christopher Lee - Saruman,
Billy Boyd - Pippin,
Liv Tyler - Arwen,
Cate Blanchett - Galadriel,
Sean Bean - Boromir.

Regi:
Peter Jackson
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2001
Skuespillere:
Elijah Wood
Sean Astin
Ian Holm
Ian McKellen
Christopher Lee
Billy Boyd
Liv Tyler
Cate Blanchett
Sean Bean
Orlando Bloom
Viggo Mortensen
John Rhys-Davies
Andy Serkis
Hugo Weaving
Sala Baker
Billy Boyd
Brent McIntyre
Peter McKenzie
Sjanger:
Eventyr / Fantasy / Spenning
Spilletid:
3 t.
Nasjonalitet:
USA / New Zealand
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Truende situasjoner og voldsomme slagscener i et tydelig fantasiunivers, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.
Produksjonsselskap:
New Line Cinema