Ringenes herre: To tårn

Action / Drama / Fantasy 2 t. 58 min. 12 år
Hobitter i Ringenes herre: To tårn
Ringenes herre: To tårn

New Line Cinema bringer til live oppfølgeren til den Oscarvinnende Ringenes Herre: Ringens brorskap, Ringens Herre: To tårn, J.R.R. Tolkiens episke eventyr om godt mot ond og vennskapets makt og individets mot.

Ringenes Herre av J.R.R. Tolkien regnes av millioner verden over som det mest fantastiske eventyr som noensinne er fortalt. J.R.R. Tolkiens romantrilogi beretter om maktkampen rundt den beryktede "Herskerringen." På hånden til sin skaper, den Mørkets herre, Sauron, gir den ham makt til å legge hele verden i trelldom.

I Peter Jacksons regi er filmtrilogien Ringenes Herre et vågestykke uten like - tre filmer lages samtidig under en produksjonstid på ett og et halvt år. "Ringenes herre: Ringens brorskap" hadde premiere 19. desember i 2001, til fantastiske kritikker over hele verden, og ikke mindre enn fire Oscarstatuetter.

"Ringenes Herre" tar oss med tilbake til Midgard, og er en fantastisk fabulering over et utrolig eventyr - satt i en tid før den skrevne historie, da menneskene delte verden med udødelige alver, mektige trollmenn, flittige dverger og hobbiter.

Hobbitene er ganske like oss mennesker bortsett fra høyden, de er knapt en meter høye, har svære og hårete føtter samt spisse ører, og lever for det meste fredelig sammen. Kampen om Herskerringen har satt Hobsyssel, hjemstavnen deres, i fare. Derfor drar fire unge hobbiter; Frodo, Sam, Munti og Pippin, fra hjemstavnen for å slå seg sammen med Ringens Brorskap, en gruppe beinsatt på å få Ringen ødelagt.

De var ni i starten, men har møtt både farer og svik. Den forrående ondskapen som bor i Ringen har splittet brorskapet - og indirekte ført til Gandalv (Ian McKellen) og Boromirs (Sean Bean) død. Bare hobbiten Frodo Lommelun (Elija Wood) viser motstandskraft mot Ringens kraft, noe som gjør ham særlig skikket til å bære den. Frodo, sammen med hans trofaste venn, Sam Gamgod (Sean Astin), må føre Ringen til Dommedagsfjellet - det eneste sted der Ringen kan ødelegges.

Og mens Frodo og Sam finner veien gjennom fiendens endeløse, skrinne land, konspirerer onde makter om å ta makten i Midgard. Den svikefulle trollmannen Sarumann (Christopher Lee) avler fram en hær av Uruk-Hai - en kraftigere og villere rase av orker. Saruman har søkt sammen med den Onde Fyrst Sauron, som selv er i ferd med å skape seg sin onde hær. Tittelen; To tårn, henspeiler på alliansen mellom disse to erkeuslingene.

Sarumanns plan er å knuse kongedømmet Rohan ved hjelp av sine krigerske Uruk-Hai. Med Rohan på kne kan den Onde Fyrst Sauron slippe sine styrker løs på den eneste andre lommen av motstand: Gondor.

Det er menneskekrigeren Aragorns (Viggo Mortensen) ansvar å forene disse to mannerikene i felles motstand. Aragorn er arving til Mannetronen. Der "To tårn" begynner er Aragorn, samt alve-bueskytteren Legolas (Orlando
Bloom) og dvergekrigeren Gimli (John Rhys-Davies) i skarp forfølgelse av en tropp Uruk-Hai. Orkene har bortført hobbitene Munti (Dominic
Monaghan) og Pippin (Billy Boyd) i den tro at de er Frodo og Sam, bærerne av Ringen. Får urukene avlevert Munti og Pippin til Saruman vil han straks skjønne at de ikke har ringen, og så ta livet av dem.

Men, før Aragorn og hans venner når igjen Munti og Pippin, møter de en tropp rohansk kavaleri, og Aragorn får vite at kongen av Rohan, Theoden, er fortrollet av Saruman og forrådt av sin nærmeste rådgiver, Ormtunge. Og enda verre; de rohanske soldatene forteller at de nærmest slaktet urukene kvelden før, men at det ikke fantes spor å se av noen hobbiter.

Desperat etter å finne Munti og Pippin, leder Aragorn Legolas og Gimli inn i en forhekset skog. Der oppdager de til sin forbløffelse at Gandalv fremdeles er i live! Ikke lenger kledd i grått, slik de husker ham, men i skinnende hvitt. De får høre at Gandalv beseiret balrogen i en fryktelig kamp i dypene under fjellet. Gandalv har vendt tilbake enda visere og med større kraft enn før. Han forteller Aragorn at de må gjøre hva det nå måtte være for å forene mannerikene, samt å villede Saurons oppmerksomhet. Frodo må for enhver pris få Ringen til Dommedagsfjellet!

Regi:
Peter Jackson
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2002
Skuespillere:
Sean Astin
Cate Blanchett
Orlando Bloom
Billy Boyd
Brad Dourif
Berhard Hill
Ian Holm
Christopher Lee
Ian McKellen
Dominic Monaghan
Viggo Mortensen
Miranda Otto
John Rhys-Davies
Andy Serkis
Liv Tyler
Karl Urban
Hugo Weaving
Elijah Wood
Sjanger:
Action / Drama / Fantasy
Spilletid:
2 t. 58 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Truende situasjoner og voldsomme slagscener i et tydelig fantasiunivers, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.
Produksjonsselskap:
New Line Cinema