Ringenes herre: Atter en konge

Action / Eventyr / Fantasy 3 t. 20 min. 12 år
Gandalf (Sir Ian McKellen) i Ringenes Herre: Atter en konge
Ringenes herre: Atter en konge

Den gigantiske filmtrilogiens siste del ble nominert til, og fikk 11 Oscar inkl. for beste film og regi ved utdelingen i 2004.

Atter en Konge avslutter den besnærende reisen i J.R.R.Tolkiens feirede trilogi. I Midtgard er det skremmende og uvisse tider, og i en legendarisk kamp som pågår mellom det Gode og det Onde, møter en gruppe enkeltindivider sine skjebner. Atter en Konge forteller deres historie, om deres samhold og stridigheter, og om hvordan selv den uunseeligste av oss med mot, besluttsomhet og lojalitet kan endre og til og med redde Verden.

Aragorn (Viggo Mortensen) strir med sin framtidige kongsrolle, mens Gandalv (Ian Mckellen) står overfor den umulige oppgaven å bekjempe Fyrst Saurons enorme og skrekkelige hær. Vennene Munti og Pippin har kommet fra hverandre og må begge gå til store oppofrelser for å hjelpe. Og Frodo (Elijah Wood) og Sam (Sean Astin) er på ferd gjennom et forræderisk og goldt landskap. Frodo må stole mer og mer på Sam, inntil han til sist skyver ham unna, da Ringen stadig tester hans lojalitet, og til sist selve hans menneskelighet.

I deres strid med spørsmål om plikt, lojaliteter, og omstendigheter like tidløse som relevante for deres ferd mot deres individuelle skjebner, deler de alle samme følelse av både hast og angst for at de ikke er eslet til å takle de oppgaver de er betrodd.

Dette er dette skjæringspunktet mellom det veldige og det personlige at denne klassiske romanen griper oss i hjerterøttene, og gir den slik kraft - en kraft som har grepet generasjoner. Og det er også det som gjør dennne endelige og avsluttende filmen i Peter Jacksons' filmatiske trilogi til et landemerke i filmatisk kunnen.

New Line Cinema presenterer det episke dramaet RINGENES HERRE: ATTER EN KONGE, manustilrettelagt, regissert og produsert av Peter Jackson. Den tredje filmen i den bejublede trilogien er produsert av Barrie M. Osborne, Fran Walsh, og P. Jackson. Manus er tilrettelagt av Fran Walsh og Philippa Boyens og Petter Jackson, basert på J.R.R. Tolkiens mektige roman.

Sagt i pressen
6 "Det egentlig eneste viktige er at "Ringenes herre"-trilogien er i mål. Helt og fullt og totalt tilfredsstillende i mål." -VG, Jon Selås

6 "Atter en konge er en svært vellykket avslutning på en maraton uten sidestykke i filmhistorien" -Dagbladet, Eirik Alver

6 "Ringenes Herre: Atter en konge er kronen på Peter Jacksons livsverk. Filmen innfrir alle forventninger. Det er bare å bøye seg i støvet." -NRK, Anne Hoff

Regi:
Peter Jackson
Produksjonsår:
2003
Skuespillere:
Elijah Wood
Sean Astin
Liv Tyler
Orlando Bloom
Cate Blanchett
Viggo Mortensen
Christopher Lee
Ian McKellen
Sjanger:
Action / Eventyr / Fantasy
Spilletid:
3 t. 20 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Truende situasjoner og voldsomme slagscener i et tydelig fantasiunivers, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.
Produksjonsselskap:
New Line Cinema