The Square

Drama / Komedie 2 t. 25 min. 12 år
Elisabeth Moss i The Square
The Square
Årets Gullpalme-vinner - se filmen alle snakker om!

The Square er årets Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat - og den vil du ikke gå glipp av. Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media. Det blir både ubehagelig og vanvittig morsomt!

Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling - The Square - er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Med danske Claes Bang, Elisabeth Moss (Handmaids Tale, Mad Men) og Dominic West (The Wire, The Affair) i hovedrollene skyter Östlund mot stjernene. Kunstprosjektet som "Rutan", som The Square tar utgangspunkt i, er et reelt kunstprosjekt. Det kan du blant annet se i Grimstad.

The Square har Norgespremiere 29. september.

Filmens lansering er støttet av Creative Europe MEDIA, Nordisk film og TV fond og NFI.

Originaltittel:
The Square
Regi:
Ruben Östlund
Språk:
dansk/engelsk/svensk
Produksjonsår:
2017
Skuespillere:
Claes Bang
Elisabeth Moss
Dominic West
Sjanger:
Drama / Komedie
Spilletid:
2 t. 25 min.
Nasjonalitet:
Sverige
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Enkelte scener med brutale og grenseoverskridende kunstuttrykk gjør at denne filmen får 12-årsgrense.
Produksjonsselskap:
Plattform Produktion
NRK P3 FilmMagasinet Cinema VG Nettavisen Aftenposten Bergens Tidende