The Miseducation of Cameron Post

Drama 1 t. 31 min. 12 år
The Miseducation of Cameron Post er lagt til min liste
The Miseducation of Cameron Post
The Miseducation of Cameron Post
Vinneren av Grand Jury Prize Award under årets Sundance Filmfestival.

Samme kveld som tenåringsjenta Cameron Post drar på skoleavslutningsballet med typen sin blir hun tatt på fersken mens hun kliner med en jente fra bibelgruppen. Året er 1993, og i den konservative lille Montana-byen hun bor i tillates ikke den slags seksuelle utskeielser. Familien hennes blir rasende, og sender henne rett til God’s Promise, en avsidesliggende konverteringsleir som hevder å kunne omvende homofile til en sunn kristelig seksualitet. Sammen med en broket gjeng ungdommer som alle deler samme «synd», men har forskjellige meninger om hvordan man skal håndtere den, må hun finne mot til å tørre å være seg selv.

Med THE MISEDUCATION OF CAMERON POST gir regissør Desiree Akhavan oss et nyansert bilde av en LHBT+-problematikk som mange har sterke meninger om – ikke minst de som ikke har noe med det å gjøre. Rollepersoner som lett kunne blitt svart/hvite karikaturer av hatefulle antagonister fremstilles som troverdige mennesker med forståelige motivasjoner. Resultatet er en ektefølt og opprørsk historie som er like deler leirskolekomedie og John Hughes-film, med en skeiv vri på toppen.

Regi:
Desiree Akhavan
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Chloë Grace Moretz
Jennifer Ehle
Marin Ireland
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 31 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Enkelte seksuelle skildringer, sterke følelsesutbrudd og skildring av en dramatisk hendelse gjør at filmen får 12-årsgrense.