Burning

Drama 2 t. 28 min. 15 år
Burning - hjerter i brann
burning_norsk_plakat.png
Mystisk og forførende fra Sør-Korea, basert på novelle av Haruki Murakami

Ventetiden er over, Chang-dong Lee er endelig tilbake, åtte år etter hans forrige film Poesi ble vist på norske kinoer. Burning er en filmopplevelse av de sjeldne. Et mysteriedrama som vil sitte i deg lenge etter at du har forlatt kinosalen. Filmen er løst basert på Haruki Murakamis novelle "Brenne låver" og deres to fortellerkrefter skaper en fortryllende, men også mørk historie om ensomhet og begjær.

Den introverte bondegutten Jongsu ønsker å bli forfatter, men er uten jobb. Helt tilfeldig møter han Haemi, en søt og energisk jente fra samme landsby. Jongsu blir raskt betatt og da Haemi reiser til Afrika tar Jongsu på seg oppgaven å passe på katten hennes. Hjemkomsten hennes er imidlertid ikke like gledelig som Jongsu forventet. Haemi har fått seg en ny venn – den rike og karismatiske Ben. Et trekantdrama oppstår, som balanserer mellom forelskelse, begjær og farlig besettelse.

Det er ikke ofte du får servert poetisk mystikk som i Burning. Den er shortlistet til Oscar, vant den prestisjetunge kritikerprisen i Cannes, og har den høyeste scoren på Screens kritiker-barometer noensinne. Burning vant også Sølvspeilet under Film fra Sør.

Originaltittel:
Beoning
Regi:
Chang-dong Lee
Språk:
koreansk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Ah-In Yoo
Steven Yeun
Jong-seo Jeon
Sjanger:
Drama
Spilletid:
2 t. 28 min.
Nasjonalitet:
Sør-Korea
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Filmen har en realistisk skildret blodig drapshandling og får derfor 15-årsgrense.