Skammerens datter 2 - Slangens gave

Fantasy / Eventyr 1 t. 44 min. 12 år
DinaogHesten.jpg
Skammerens datter 2
Se den storslåtte filmatiseringen av Nordens største fantasy-boksuksess!

Dina har arvet sin mors overnaturlige evner; Når hun ser folk i øynene, kan hun se hva de skammer seg over. Dina er på flukt fra den onde Drakan, sammen med mor og bror Davin, og prinsen Nico.
Når Davin og Nico tas til fange og sperres inne i den beryktede Sagisborgen, bestemmer Dina seg for å redde dem. Hun søker hjelp hos en mystisk fremmed, og mot sin mors vilje, legger hun ut på en farefull ferd sammen for å befri fangene.

«Skammerens datter 2» er oppfølgeren til «Skammerens datter» frå 2015. Den bygger på tredje bind i bestselgerserien til Lene Kaaberbøl, om magiske evner, drager og onde kongeriker, og har blitt sammenlignet med fantasyunivers som «Harry Potter».

Filmen får undertekster og materiell både på nynorsk og bokmål!


NYNORSK synopsis her:
Sjå den storslåtte filmatiseringa av Nordens største fantasy-boksuksess!

Dina har arva si mors overnaturlige evner, ho kan sjå hemmelegheiter og ondskap i andres auge, og kva dei skammar seg over. No lever ho som flyktning saman med mora, broren Davin og prinsen Nicodemus, dei gøymer seg frå den onde Drakan. Når broren og prinsen vert tekne til fange og fengsla i den berykta Sagisborga, vert Dina tvungen ut på farlege eventyr. Mot mora sin vilje, legg ho ut på ei farefull ferd for å fri fangane i borga.

«Skammarens dotter 2 – Slangens gåve» er oppfølgjaren til «Skammarens dotter» frå 2015. Den byggjer på tredje bind i bestselgjarserien til Lene Kaaberbøl, om magiske evner, dragar og onde kongeriker, og har blitt sammenlikna med fantasyunivers som «Harry Potter».

Originaltittel:
Skammerens datter 2 - Slangens gave
Regi:
Ask Hasselbalch
Språk:
dansk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Rebekka E. Sattrup
Jakob Oftebro
Agnes Kittelsen
Dejan Cukic
Allan Hyde
Stina Ekblad
Mikkel Arndt
Søren Malling
Nicolas Bro.
Sjanger:
Fantasy / Eventyr
Spilletid:
1 t. 44 min.
Nasjonalitet:
Norge / Danmark
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Flere partier med mørk stemning og enkelte scener med kortvarige skrekkeffekter gjør at denne filmen får 12-årsgrense.
Produksjonsselskap:
Nepenthe film, Storm films