The Nightingale

Thriller / Skrekkfilm / Western 2 t. 16 min. 15 år
The Nightingale
The Nightingale
Årets tøffeste western skrekk-thriller kommer fra regissøren til The Babadook. Med Aisling (Game of Thrones) og Sam Claflin (Et helt halvt år) i hovedrollene. Vinner av Grand Jury Prize i Venezia.

To mennesker forenes i deres enorme tap og bunnløse hat, i en kamp mot en verden der kvinner og ikke-hvite er plassert i maktesløse posisjoner.

Clare, en ung irsk fange, bor i forvaring på Tasmania sammen med ektemannen og deres unge datter. Den allerede miserable tilværelsen utvikler seg til et virkelig mareritt når en sadistisk britisk løytnant får behov for å disiplinere den lille familien, på verst tenkelig måte. Alliert med aboriginske Billy drar Clare på hevntokt gjennom den tasmanske villmarken.

Dette er en fortelling om en helt unevnelig tragedie og den påfølgende grusomme hevnen mot en mann som er hellig overbevist om sin opphøyde plass i samfunnet. For regissør Kent selv handler filmen vel så mye om samtiden som 1820-tallets Tasmania. Clare og Billy forenes i deres enorme tap og bunnløse hat, fullstendig alene i en kamp mot en verden der kvinner og ikke-hvite er plassert i maktesløse posisjoner.

The Nightingale hadde premiere på filmfestivalen i Venezia, der den vant Juryens spesialpris for filmen, og Kents andre film etter hennes sterke debut med The Babadook i 2014.

Originaltittel:
The Nightingale
Regi:
Jennifer Kent
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Aisling Franciosi
Sam Claflin
Damon Herriman
Baykali Ganambarr
Sjanger:
Thriller / Skrekkfilm / Western
Spilletid:
2 t. 16 min.
Nasjonalitet:
USA / Australia / Canada
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Flere voldtektsscener og nærgående draps- og voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense