Breaking Surface

Action / Spenning / Thriller 1 t. 22 min. 12 år
Breaking Surface
Breaking Surface
Åpningsfilm ved Den Norske Filmfestivalen i Haugesund 2020!

Dykkerthriller fra Lofoten!

De svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen.

I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve.

De svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve. Svenske Breaking Surface er filmet på location i Norge, bl.a. Narvik og Lofoten, og består av vakre naturbilder, imponerende undervanns-sekvenser og klaustrofobisk spenning.
------
Den svenske dykkethrilleren Breaking Surface med Moa Gammel Ginsburg og Madeleine Martin i hovedrollene får premiere på norske kinoer i hele landet 4. september.
Spillefilmen er regissert av Joachim Hedén, og hadde kinopremiere i Sverige 14. februar i år. Filmen handler om de svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida som er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten.

Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve.

Flere av scenene i Breaking Surface er filmet i Norge, og undervannsfotograf Frank Bang bistod teknisk på noen av opptakene i Lofoten og i Narvik. To lokale dykkere var også statister under filmingen i Narvik havn.

(Sakset fra bladet Dykking og deres nettside dykking.no)

Originaltittel:
Breaking Surface
Regi:
Joachim Hedén
Språk:
engelsk/norsk/svensk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Moa Gammel
Madeleine Martin
Trine Wiggen
Sjanger:
Action / Spenning / Thriller
Spilletid:
1 t. 22 min.
Nasjonalitet:
Sverige
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Gjennomgående intens stemning og skremmende partier gjør at denne filmen får aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
Way Feature Films AB, Umedia, Wegge Films