I trygge hender

Drama 1 t. 47 min. 9 år
I trygge hender
​I trygge hender
Et kritikerrost og sosialrealistisk dramaet om et barns usikre fremtid som vil varme deg helt inn i hjerterota.

«Filmen lar menneskene være mennesker. Skuespillet er på veldig høyt nivå. Alt er enormt troverdig. Resultatet er en historie som makter å bli dypt rørende, uten at den bruker de vanlige emosjonelle filmtriksene.» - Aftenposten, terningkast 5

«Dette er realistisk, troverdig og knakende godt spilt av de involverte. La denne bli årets symbol på julemirakelet, for historien vil trolig varme deg helt inn til hjerterota!» - Filmfront, terningkast 5

Forskjellige skjebner møtes i dette intelligente, sosialrealistisk drama om det franske adopsjonssystemet, som vant Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Nyfødte Theos usikre fremtid ligger i myndighetenes hender, da den unge moren velger å adoptere ham bort like etter fødsel. Samtidig har den ufrivillige barnløse Alice kjempet i ti år for å bli mor og øyner håp om å bli Theos adoptivmor. Men da den biologiske moren ombestemmer seg, er det ikke kun Theos skjebne som er på spill.


Andreasprisen:

Andreasprisen går til den franske filmen I trygge hender, regissert av Jeanne Herry. Distributør i Norge er Another World Entertainment. Juryen mener filmen tar for seg et viktig eksistensgrunnlag for mennesket generelt og det nyfødte barnet spesielt – behovet for kjærlighet og trygghet.

– Prisvinneren utmerker seg med høy troverdighet og sterkt skuespill i alle ledd. Uten melodramatikk og overdrevne fakter fortelles en liten, men stor historie om sårbarheten både i barns og vordende foreldres liv – og det store apparatet av gode krefter som står rundt. Et barn er oss født, men det trengs alltid trygge hender for å løfte det videre, står det i juryens begrunnelse.

Andreasprisen er en økumenisk filmpris som er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, Film&Kino og avisen Vårt Land. Den er blitt delt ut siden 1985. Juryen har bestått av Rune Steensnæs Engedal, Eli Røthe, Kristin Aalen og juryleder Alf Kjetil Walgermo.

Prisen er et grafisk blad, signert Eli Hovdenak.

Originaltittel:
Pupille
Regi:
Jeanne Herry
Språk:
fransk
Skuespillere:
Sandrine Kiberlain
Gilles Lellouche
Élodie Bouchez
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 47 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Filmen har en tematikk som kan virke forstyrrende på yngre barn. Den inneholder en scene med et kortvarig voldsinnslag og enkelte følelsesutbrudd. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.