Herself

Drama 1 t. 37 min. 12 år
Herself herself_still_rec709_178_2k.02.jpg
Herself
Et nytt mesterverk fra regissøren av Jernkvinnen og Mamma Mia

«L’loyd’s vakreste film til dags dato» - Little White Lies

«Clare Dunne er en revolusjon» - IndieWire

«En aktuell og kraftfull historie» - Variety

Dette var siste gangen han slo henne. Sandra ga datteren sin et hemmelige tegn, slik at hun kunne varsle politiet. Sandra rømmer med barna fra sin voldelige ektemann og kjemper for å gi sine to døtre en trygg oppvekst. Med fysiske og mentale arr etter år med vold og trusler, to jobber og under sterkt press fra sosial- og boligbyråkratiet, er hun fast bestemt på å endre livene deres og ordne et trygt hjem. Når det blir klart at byrådet ikke vil gi det tiltenkte hjemmet, bestemmer hun seg for å bygge det selv. Med en veldig liten inntekt og ingen sparing i det hele tatt, må Sandra bruke all sin oppfinnsomhet for å få drømmen til å gå i oppfyllelse. Sandra får hjelp av nye og gamle venner, og gjennom kjærligheten til dem og hennes unge døtre, begynner hun sakte å finne styrke og veien tilbake til seg selv.

HERSELF er et ekstremt aktuelt portrett av konsekvensene av vold i hjemmet og et byråkratisk system som ikke fungerer, men også en hyllest til mot og ekte vennskap til sårbare kvinner.

HERSELF har vunnet Dublin International Film Festival to ganger og Human Rights Film Award (Phyllida Lloyd) og Michael Dwyer Discovery Award (Clare Dunne).

Phyllida Lloyd har tidligere regissert 'Jernkvinnen' og 'Mamma Mia!'. Men 'Herself' er mer sosialt realistisk i sin stil med toner fra filmer som 'Wild Rose'.

Originaltittel:
Herself
Regi:
Phyllida Lloyd,
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Clare Dunne
Harriet Walter
Conleth Hill.
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 37 min.
Nasjonalitet:
Irland / England
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen har en urovekkende tematikk knyttet til samlivskonflikter, og inneholder kortvarige og lite nærgående voldsinnslag. Den får derfor aldersgrense 12 år.