Gullåren

Drama / Familiefilm 1 t. 36 min. 6 år
Gullåren Gullåren (15)
Gullåren Plakat i A4-format
Fra regissøren av ‘HISTORIEN OM DEN GRÅTENDE KAMEL’

Amra er 11 år gammel og lever et tradisjonelt nomadisk liv sammen med familien sin i en jurt på de mongolske steppene. Under bakken  finnes det store gullforekomster, og internasjonale gruveselskaper sikler etter å få kloa i rikdommene. Amras far, Erdene, er lederen for de siste nomadene som motstår gruveselskapenes råskap. Når Erdene dør i en tragisk ulykke, er det opp til Amra å stå i mot gruveselskapene, med de få ressursene en 11-åring har.

Gjennom alt fra rampestreker til deltakelse i TV-programmet "Mongolske talenter", gjør Amra alt han kan for å etterfølge farens siste ønske. Dette er en David- mot Goliatfortelling som er relevant både i forhold til utnytting av urfolk og ødeleggelser av vakker natur. Regissør Byambasuren Davaa har tidligere vært nominert til Oscar for sitt uvanlige talent for å fange livet til de Mongolske nomadene på kamera, med publikumssuksessen "Historien om den gråtende kamel". Nå er hun tilbake på norske kinoer med Gullåren, som i år var Mongolias offisielle kandidat til Oscar for beste internasjonale film.


“Byambasuren Davaa’s gorgeous-looking drama examines the rituals and traditions of Mongolia as their very existence comes under threat. […] Veins of the World is intimate and sweeping all at once, and has at its core a sincerity that invites genuine empathy.” -The Guardian

Originaltittel:
Veins of the World
Regi:
Byambasuren Davaa
Språk:
mongolsk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Bat-Ireedui Batmunkh
Enerel Tumen
Yalalt Namsrai
Algirchamin Baatarsuren
Sjanger:
Drama / Familiefilm
Spilletid:
1 t. 36 min.
Nasjonalitet:
Tyskland / Mongolia
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
Enkelte dramatiske scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense.
Produksjonsselskap:
Basis Berlin Filmproduktion