Resistance

Drama / Krigsfilm / Biografi 2 t. 1 min. 15 år
Resistance BCA_0542-114.jpg
Resistance RESISTANCE_POSTER_NO_A4W.jpg
Inspirert av en sann historie.

I en tid preget av ekstrem smerte og lidelse var franske Marcel Marceau et lyspunkt for tapte og desperate sjeler. Mimeren trosset nazistene under andre verdenskrig og hjalp over 100 foreldreløse barn med å flykte over grensen til Sveits.

Alt mimeren Marcel Marceau (Jesse Eisenberg) lever for er kunsten. Han er lidenskapelig opptatt av sin kunstform, og på scenene i byen prøver han å oppfylle drømmen sin, samtidig som han vil vinne hjertet til Emma – en politisk aktiv kvinne med sterk rettferdighetssans og sin egen drøm om å gjøre verden til et bedre sted. For å glede henne takker han ja til et farlig oppdrag som vil forandre hans liv for alltid. De blir med i den franske motstandsbevegelsen for å stå imot og de ondskapsfulle kreftene som rår i landet og som nå preger en hel verden.

En historie om pågangsmot og å drømme stort, og om hvordan kraften av kunst i seg selv kan få folk til å smile og finne glede selv i de mørkeste tider.

Originaltittel:
Resistance
Regi:
Jonathan Jakubowicz
Språk:
engelsk
Skuespillere:
Jesse Eisenberg
Clémence Poésy
Matthias Schweighöfer
Ed Harris
Sjanger:
Drama / Krigsfilm / Biografi
Spilletid:
2 t. 1 min.
Nasjonalitet:
USA / Frankrike / Tyskland / Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Filmen har en forstyrrende tematikk knyttet til jødiske barn på flukt under andre verdenskrig. Den inneholder enkelte realistiske voldsskildringer og henrettelser som kan virke skremmende på 12-åringer. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.