Sun Children

Drama 1 t. 39 min. 12 år
Sun Children Sun Children
Sun Children

12 år gamle Ali og hans tre venner bor på gata i Iran. De jobber alle hardt for å overleve og forsørge familiene. Så får Ali sitt livs sjanse. Han blir betrodd å finne en skjult skatt under jorden..

Når de prøver å få tak i skatten, støter de umiddelbart på et stort problem. Den er begravd under den lokale kostskolen, og der er det ingen adgang for uvedkommende. For å kunne få tak i skatten, må de begynne på skolen. Og der tolereres ingen unnasluntring. For å få være der lenge nok til å få gravd ut skatten, er de ikke bare nødt til å være innskrevet. De må også prestere akademisk..

Regissør Majid Majidi er ikke fremmed for å lage film om fattige barn i Iran. Hans film Himmelens barn (1997) var den første iranske filmen som ble nominert til Oscar, og er den 138. høyest vurderte filmer noensinne på IMDB. For å få Sun Children mest mulig ektefølt, har han faktisk plukket ut skuespillere til rollene blant ekte gatebarn i Iran. Etter 4000 auditioner landet han til slutt på den fantastiske rollebesetningen i Sun Children. Det merkes at det er brukt mye tid her, for skuespillerprestasjoner fra guttene og samholdet og kjemien mellom de er ekte og rørende.
Dette er en varm og spennende film som du ikke kan gå glipp av!

Originaltittel:
Khorshid
Regi:
Majid Majidi
Språk:
Farsi
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Roohollah Zamani
Ali Nassirian
Javad Ezati
Tannaz Tabatabaei
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 39 min.
Nasjonalitet:
Iran
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen inneholder enkelte lite nærgående voldsinnslag og et lenger parti med realistiske skildringer av en gutt som er i livsfare. Da dette antas å kunne virke skremmende for 9-åringer, får filmen 12-års grense.
Produksjonsselskap:
Majid Majidi Film Production