Lamb

Drama / Skrekkfilm 1 t. 46 min.
Lamb
Vinner av Un Certain Regards pris for beste originalitet, Cannes Film Festival

Islands største internasjonale film suksess er den mye omtalte LAMB, som etter sin verdenspremiere på årets filmfestival i Cannes har gått sin seiersgang på festivaler verden over – hvor den har blitt en snakkis hvor enn den har vært vist. Filmen handler om paret María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snaer Gudnason) som lever et rolig liv som sauebønder på en vakker og tilbaketrukket gård på Island. Når de oppdager en mystisk nyfødt på deres eiendom bestemmer de seg for å ta vare på og oppdra den som sitt eget barn. Denne uventede livshendelsen bringer den nye familien mye glede, men truer også med å ødelegge den.

LAMB er første spillefilm av regissør Valdimar Jóhannsson og vant Prize of Originality i det prestisjetunge programmet Un Certain Regard i Cannes.

LAMB er i USA distribuert av det kredible distribusjonsselskapet A24 (Hereditary, Midsommer, The Witch, Lighthouse og Grensen.

Originaltittel:
Lamb
Regi:
Valdimar Jóhannsson
Språk:
islandsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Noomi Rapace
Hilmir Snaer Gudnason
Björn Hlynur Haraldsson
Ingvar Eggert Sigurðsson
Sjanger:
Drama / Skrekkfilm
Spilletid:
1 t. 46 min.
Nasjonalitet:
Sverige / Island / Polen
Produksjonsselskap:
Go to Sheep, Boom Films, Black Spark Prods. Madants/NEM CorpFilm i Väst, Chimney Sweden, Chimney Poland, Rabbit Hole Prods.