Trøffeljegerne fra Piemonte

Dokumentar 1 t. 24 min. Tillatt for alle
The Truffle Hunters 03. TheTruffleHunters_HighRes.00_19_03_05.Still039.jpg
Trøffeljegerne fra Piemonte TROFFELJEGERNE_NO_A4W.jpg

En humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Kritikerroste “Trøffeljegerne fra Piemonte” er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

"Trøffeljegerne fra Piemonte", regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Publikumsfavoritten og vinner av selveste Auroraprisen fra årets filmfestival i Tromsø tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.

Originaltittel:
The Truffle Hunters
Regi:
Michael Dweck, Gregory Kershaw
Språk:
italiensk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Piero Botto
Maria Cicciù
Sergio Cauda
Aurelio Conterno
Enrico Crippa
Gianfranco Curti
Carlo Gondola
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 24 min.
Nasjonalitet:
Italia
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på barn, og den blir derfor tillatt for alle.