Hvorfor hopper jeg

Dokumentar 1 t. 22 min. Tillatt for alle
The Reason I Jump 004_TRIJ.tiff
Hvorfor hopper jeg THE REASON I JUMP_POSTER_NO_A4.jpg

Basert på den bestselgende boken med samme navn. 

I 2007 skrev den ikke-verbale autistiske 13-åringen Naoki Higashida en bok om autisme ved hjelp av et alfabetbrett. Filmen kobler Higashidas innsikt i autisme sammen med intime portretter av fem bemerkelsesverdige unge mennesker. Gjennom disse møtene tar vi del i hvordan autisters sanser og tanker flettes sammen, og vi introduseres for en helt annen måte å kommunisere og formidle på enn vi har vært klar over finnes. Et intenst og overveldende, men ofte gledelig, sensorisk univers, som leder oss til Naokis kjernebudskap; å ikke snakke betyr ikke at det ikke er noe å si.

Naoki avkrefter idéene man ofte har om det autistiske spekteret; at vi finner genier i den ene enden og de motsatte i den andre. I stedet introduseres vi for idéen om nevro-mangfold - at vi alle oppfatter verden på subtilt forskjellige måter. En idé som er både kraftfull og viktig, og som kan hjelpe til med å bygge broene og solidariteten vi trenger for en mer inkluderende verden.

"Hvorfor hopper jeg" er en altoppslukende og vakker dokumentar som vil gi deg en innsikt og noen åpenbaringer du ikke visste at du trengte. 

Originaltittel:
The Reason I Jump
Regi:
Jerry Rothwell
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2020
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 22 min.
Nasjonalitet:
USA / Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelig for barn. Filmen får derfor aldersgrense tillatt for alle.