Den blinde mannen som ikke ville se Titanic

Drama / Romantikk / Sort komedie 1 t. 22 min. 12 år
Den blinde mannen som ikke ville se Titanic TheBlindMan_Jaakko_usethis.jpeg
Den blinde mannen som ikke ville se Titanic BlindeMannen_A4.jpg
Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et mesterverk, indiefilm gjort riktig. (FilmMagasinet)

Jaakko og Sirpa har aldri møtt hverandre ansikt til ansikt, men de snakker sammen på telefonen flere ganger om dagen. Når han får vite at hennes sykdomsløp har blitt forverret, bestemmer han seg for å reise og besøke henne. Problemet er bare at Jaakko er blind og lenket til rullestolen, og Sirpa bor langt unna. For å komme seg dit må Jaakko stole på hjelp fra fem fremmede. Hva kan gå galt?

"Den klareste sekseren jeg noensinne har gitt" KinoMagasinets anmelder (6)
"..en av de mest nervepirrende jeg noen gang har sett! En vakker emosjonell berg og dalbane".
----
"Regissør Teemu Nikki lykkes med å ta oss inn i en verden så nær som mulig den Jaakko opplever. Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er en uforglemmelig filmopplevelse som må sees!" Cinema (5)
----
"Å erfare Jaakos verden er en opplevelse i seg selv. ..en dynamisk og opplagt overraskelse av en film" Dagens Næringsliv
----
"..et mesterverk, indiefilm gjort riktig". FilmMagasinet (5)
----
"Du vil legge din elsk på hovedfiguren. ..en godt fortalt historie som rommer både morsom selvironi, dramatiske utfordringer og rørende hjertevarme. Petri Poikolainen er helt fantastisk i hovedrollen" FilmPolitiet(5)
----
"Resultatet har blitt en morsom, trist og nesten forbløffende original film.." Adresseavisen (5)
----
"Galgenhumoristisk spaningsdrama om å rømma frå medynk". Klassekampen (5)
----
"Originalt blikk på en blind mann". Vårt Land
----
"Filmen er et fabelaktig stykke film- og fortellerkunst, som ikke lett går i glemmeboka." Fæ'vennen (5)
----
"Filmens regissør og manusforfatter Teemu Nikki har gjort en fantastisk jobb med historiefortellingen". Jump-cut.no
----
"Petri Poikolainen bærer denne filmen med sitt ansikt alene". Aftenposten (5)
----
Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et intenst drama, vist fra en blind manns perspektiv. For å oppnå dette er filmen skutt med plastfolie over deler av objektivet, og består i hovedsak av nærbilder av ansiktet eller hendene til hovedkarakteren, mens resten av bildet er utydelig.

Petri Poikolainen har samme sykdom som Jaakko i virkeligheten, og gjør en fantastisk hovedrolle i denne filmen. Han portretterer Jaakko på et hjertevarmt, morsomt og altoppslukende vis. Selv om han har førstehåndserfaring med hvordan det er å leve med denne sykdommen, er historien i filmen fiktiv. Filmen er skrevet av regissøren Teemu Nikki. På grunn av Poikolainens stadig svekkede helse ble manuset skrevet i løpet av en sommerferie og deretter spilt inn på litt over en uke.

Etter stående applaus og trampeklapp på filmens premiere i Venezia, lover vi at dette er en film du ikke kan gå glipp av! Den kommer til å ligge i bevisstheten din i lang tid etterpå.

----
"Teemu Nikki (regi og manus) har tatt i bruk kreative, enkle grep til formidling av dette dramaet, som i stødig fart utvikler seg til å bli en intens, mørk thriller som til tider er direkte smertefull å bivåne, samtidig som den har en gjennomgående livsbejaende, varm tone.
Jeg kunne like gjerne gitt denne filmen en sekser, med tanke på at den oppnår sine tematiske og kunstneriske visjoner til det fulle og fyller ut den oppsatte narrative rammen på en uklanderlig måte. Men det er en liten ramme, et enkelt premiss, en enkel historie. Uansett, ta disse terningkastene for hva de er, og la det ikke herske tvil om at Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et mesterverk, indiefilm gjort riktig." FilmMagasinet (5)

Originaltittel:
Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia
Regi:
Teemu Nikki
Språk:
finsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Petri Poikolainen
Marjaana Maijala
Samuli Jaskio
Hannamaija Nikander
Matti Onnismaa
Rami Rusine
Sjanger:
Drama / Romantikk / Sort komedie
Spilletid:
1 t. 22 min.
Nasjonalitet:
Finland
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen har en voksen tematikk som omhandler alvorlig sykdom. Den har også partier med intens og utrygg stemning og noen dramatiske scener gjør at denne filmen får aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
It's Alive Films Oy