Speak No Evil

Skrekkfilm / Thriller 1 t. 37 min. 15 år
Speak no evil
speak no evil

Den danske skrekkfilmen «Speak No Evil» er en ny film av Christian Tafdrup som skapte overskrifter med sin debattskapende film «En Fryktelig Kvinne».

"Speak No Evil" handler om en dansk familie bestående av Bjørn, Louise og datteren Agnes, som blir venner med et nederlandsk par når de er på ferie i Toscana.
Tilbake i Danmark får familien en invitasjon til å besøke parets nederlandske landsted, som de velger å takke ja til. Men så snart de kommer til landstedet, er Italias hygge borte.
I stedet blir de utsatt for en intensiverende, overtredende oppførsel. Men tør de å si fra og ødelegge den gode stemningen? Og er det virkelig de som tar feil?
«Speak No Evil» har blitt kalt av regissøren en fusjon av «Funny Games» og «Force Majeure» som kombinerer brutal ondskap med satiriske elementer.

Christian Tafdrup har fortalt at målet hans med «Speak No Evil» har vært å lage «Danmarks mest ubehagelige film», og basert på de helt ville anmeldelsene filmen fikk da den ble vist på Sundance Film Festival, ser det ut til at han har truffet «spot on».
Filmen har klare referanser til mesterverk som «Hereditary» og «Midsommer» og posisjonerer seg som det sterkeste innen skrekk som har kommet fra Skandinavia på flere år.

Originaltittel:
Gæsterne
Regi:
Christian Tafdrup
Språk:
dansk/nederlandsk/engelsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Morten Burian
Sidsel Siem Koch
Fedja van Huet
Karina Smulders
Marius Damslev
Liva Forsberg
Sjanger:
Skrekkfilm / Thriller
Spilletid:
1 t. 37 min.
Nasjonalitet:
Danmark
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Denne filmen har en utrygg stemning og flere ustabile voksenpersoner. Filmen viser nærgående mishandling av barn, tortur og drap. Filmen får derfor aldersgrense 15 år