Wheel of Fantasy and Fortune

Drama 2 t. 1 min. 6 år
Wheel of Fortune and Fantasy
Wheel of Fortune and Fantasy
Et nytt mesterverk fra regissøren av Oscar-vinneren og Gullpalme-vinneren "Drive My Car"

Vi møter tre kvinner som befinner seg på forskjellige steder i livet, og blir kjent med dem gjennom forskjellige situasjoner de befinner seg i. Et uventet trekantdrama, et forførelsestriks med en bakenforliggende plan som mislykkes, et tilfeldig møte med en gammel venn som viser seg å være noe annet.

Med juryens spesialpris på årets Berlinale i kofferten, markerer Hamaguchi seg som en av de store stjernene på den asiatiske filmhimmelen. Ikke minst når han også leverer "Drive My Car" samme år i Cannes, hvor han vant prisen for beste manus. Som i hans andre filmer er denne dialogdrevet, og han evner å pirre oss som tilskuere med replikker som flyter treffsikkert og han skaper troverdige situasjoner som suger oss inn i universet hans på en mesterlig måte.

Hamaguchi er en kunstner som glitrer som forfatter, filmregissør og til og med musiker i sine egne filmer. Han har en flyt i sine tekster, en musikalitet, en forståelse for visuelt uttrykk og form, som gjør filmene hans til en sann glede å oppdage og la seg fascinere av.


REGISSØR
Ryūsuke Hamaguchi (f. 1978) fra Kanagawa er et av de største navnene i japansk filmindustri. Hamaguchi er utdannet ved Tokyo University of Arts, og har omtalt John Cassavetes’ filmer som sin kanskje største inspirasjonskilde som regissør. Han er kjent for Happy Hour (2015) og Asako I&II (2018), og med sine to filmer fra 2021 vant han både Sølvbjørn for juryens spesialpris i Berlin og manusprisen i Cannes.

Originaltittel:
偶然と想像
Regi:
Ryûsuke Hamaguchi
Språk:
japansk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Kotone Furukawa
Kiyohiko Shibukawa
Katsuki Mori
Fusako Urabe
Aoba Kawai
Hyunri
Sjanger:
Drama
Spilletid:
2 t. 1 min.
Nasjonalitet:
Japan
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
Denne filmen inneholder noen scener med seksualitet og konflikt mellom voksne. Da disse er kortvarige og lite påtrengende, får filmen aldersgrense 6 år.
Produksjonsselskap:
Fictive, NEOPA