Kampen om Narvik

Krigsfilm / Drama1 t. 48 min.12 år
Bilde fra 'Kampen om Narvik'Plakat for 'Kampen om Narvik'

Forestillinger

Henter forestillinger

Hitlers første nederlag

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Premiere:
25.12.2022
Originaltittel:
Kampen om Narvik
Regi:
Erik Skjoldbjærg
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Stig Henrik Hoff, Emil Johnsen, Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Kari Bremnes, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Billy Campbell m.fl.
Sjanger:
Krigsfilm / Drama
Spilletid:
1 t. 48 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen har partier med utrygg og mørk stemning. Den inneholder flere scener med intense og realistiske skildringer av krigshandlinger. Den får derfor aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
Nordisk Film Production