CALLAS - PARIS, 1958

Bilde fra 'CALLAS - PARIS, 1958'Plakat for 'CALLAS - PARIS, 1958'

Forestillinger

Henter forestillinger

Den 19. desember 1958, og «for one night only», debuterte divaen Maria Callas hos Paris Opéra med denne legendariske forestillingen. Maria var 1900-tallets store operastjerne, og forestillingen var en stor sosial begivenhet der hele Paris var tilstede. Den franske presidenten Coty, Jean Cocteau, hertugen og hertuginnen av Windsor, Charlie Chaplin og Brigitte Bardot var blant publikum.

Callas dukket opp på den berømte scenen iført sin mest elegante couture og smykker verdt en million dollar. Hun åpnet med sin signaturrolle, Normas «Casta diva», etterfulgt av den spøkende «Miserere»-scenen fra Verdis Il Trovatore, før hun lettet opp stemningen med den rampete «Una voce poco fa» fra Il Barbiere di Siviglia.

Kveldens høydepunkt kom i andre halvdel: en fullt iscenesatt forestilling av Tosca, akt II. Repertoaret i denne forestillingen viser Callas på sitt beste, både i konsert og som operaskuespiller. Visuelle elementer var like viktige som de vokale dimensjonene i hennes kunst.

Filmen er for første gang tilgjengelig i farger og i 4K Ultra HD - omhyggelig restaurert fra de nylig oppdagede originale 16mm filmrullene og en nyoppdaget lydkilde - dette er en mulighet til å oppleve denne historiske forestillingen på en helt ny måte.

Premiere:
29.11.2023
Nasjonalitet:
Frankrike