Egil Danielsen - 18. april

Egil Danielsen - 18. april

Spesialvisning av idrettsdokumentaren WHEN THE WIND BECOMES SILENT

Filmen om det unike vennskapet mellom spydkasterne hamarsingen Egil Danielsen og polske Janusz Sidlo har norsk kinopremiere på Hamar kino.

Til å innlede filmen kommer idrettshistoriker og journalist Åge Dalby sammen med regissør Mateusz og produsent John Kaare Hoversholm. Egil Danielsens sønn Egil Ragnar Danielsen vil også være til stede.

KUN EN VISNING

OM FILMEN:
OL i Melbourne, 26. november 1956:
Spydfinalen er i gang og Hamars store sønn, Egil Danielsen, sliter. Han ligger på en skuffende 6. plass, mens den store rivalen, polakken Janusz Sidlo, leder. Så skjer det utenkelige – Sidlo kommer bort til Danielsen og ber ham prøve sitt spyd – et helt nytt metallspyd.

Egil løper ned tilløpet og kaster spydet inn i evigheten – 85,17 meter! Ny verdensrekord og gullmedalje! Hjemme blir han mottatt som helt, og legger opp noen få år etter. Han nyter et lang og fint liv som brannmann i hjembyen. For Janusz blir skjebnen annerledes.

«When the Wind Becomes Silent» forteller historien om spydkasternes liv som atleter, og som helter for nasjonene de vokste opp i. De var rivalene på idrettsbanen som ble venner utenfor. Og var det virkelig slik at Sidlo lånte vekk spydet sitt til Danielsen …?

Henter innhold...